Защо мъжете мислят за изневяра? Защото мъжете са свине, ще кажат

...
Защо мъжете мислят за изневяра? Защото мъжете са свине, ще кажат
Коментари Харесай

Вечният въпрос: Защо мъжете изневвряват

Защо мъжете мислят за невярност? Защото мъжете са прасета, ще кажат дамите. Един терапевт обаче споделя пред Psychology Today своите наблюдения по тематиката.

Може би отговорът, който е удобен е, тъй като това е част от нашата еволюционна биология. Като терапевт, който работи най-вече с мъже, той споделя за какво неговите клиенти мислят за невярност, като събира истории от мъже, които са хетеросексуални и с друга ориентировка.

Освен това той споделя като женен мъж каква е разликата сред мисълта за невярност и самата невярност. Както мисълта за самоубийство не е същото нещо като опит за самоубийство, по този начин и мисълта за невярност не е същото нещо като невярност. Мислите за невярност могат да бъдат осведомителен прозорец към разбирането на мъжа за самия себе си и неговите прекарвания, само че не постоянно водят до невярност. Причините, заради които мъжете мислят за невярност, са неповторими и комплицирани.

Мъжете са социализирани да бъдат извънредно самостоятелни и да вземат решение проблемите си сами. Но ние също по този начин имаме мощно предпочитание да се свързваме с други хора, тъкмо както всички останали. Мъжете са изправени против себе си, тъй като желаят да бъдат близки с хората, само че им се споделя, че не би трябвало да бъдат.

Мъжете имат доста малко благоприятни условия за изложение с изключение на спорта, гнева и секса. При неналичието на други благоприятни условия те постоянно се обръщат към секса, с цел да задоволят нуждите си от връзка - със себе си и с другите.

Повечето от клиентите на терапевта, които са мислили за невярност, не са работили по този метод. Поне по този начин споделят. След часове в диалози за това за какво мислят за невярност, какво друго се случва в живота им и по какъв начин тези проблеми могат да бъдат позволени, той твърди, че е податлив да им има вяра. Тези часове на диалог основават голяма бездна сред мисълта и действието, като им дават време да спрат и да помислят, преди да постъпят неразумно.

Обширните диалози за изневярата нормално разкриват, че тя не би била панацея за бедите на клиентите ми. Обикновено клиентите, които са изневерявали, са го правили, до момента в който са били пияни или в нетрезво положение. Наркотиците и алкохолът са лесни способи да се свие дистанцията сред мислите и дейностите. Веществата изкривяват връзката, която човек има с тялото и държанието си.

Мъжете не са социализирани да обръщат внимание на телата си. Спортът и други надпревари възнаграждават мъжете, които могат да пренебрегват вътрешните си прекарвания. Годините на игнориране на болката и дискомфорта вършат доста по-трудно за мъжете да схванат болката си и още по-трудно тя да бъде обсъждана. Но с времето и поредните диалози моделите нормално се разкриват.

Повечето от тези, споделяли сходни мисли, са от мъжки пол и разказват, че мислят за невярност, когато се усещат в капан, неоценени, нечути или неуважени в дадена връзка. Тези описания са информативни, само че въпреки всичко са общи - по-дълбокото изследване може да разкрие още по-сложни модели.

Мислите за невярност нормално се появяват, когато се усещаме недооценени. По-конкретно, когато усещаме, че работим усилено и ставаме все по-успешен, само че не получавам съразмерно количество физическо допиране или фамилиарност. Фройдистите и фамилните терапевти биха могли да свържат тези усеща с детството.

Незнайно за какво майките често създават асоциация сред физическия досег и похвалата.  Така че, когато мъжете усеща, че вършат неща над междинното равнище за брака си, само че брачната половинка им не им обръща задоволително физическо внимание, може да стартират да мислят за невярност.

Какво се смята за съответно физическо допиране или за работа над междинното равнище в брака? Необходими са две страни, с цел да се дефинира какво е " задоволително положително ", в случай че са забъркани двама души. Жената може да дава цялата физическа любов, която може да си разреши, изключително в случай че е имала сложен ден или сложна година. Или пък тя може да си мисли, че мъжът е бил дистанциран, придирчив или сензитивен, когато е считал, че се проявява като грижлив и съчувствен.

Чувството за неоцененост може да е най-честата причина, заради която ми идват мисли за невярност, само че тя не е единствената. Други аргументи може да са по-скоро физически, прочувствени или обстоятелствени. Може той се чувства наистина уединен. Може би просто има много добър ден. Или пък си мисли за невярност, тъй като от дълго време не е правил секс с жена си. Причините, заради които могат да се появят мисли за невярност или овакантяване на връзката, са толкоз безкрайни, колкото и броят на аргументите, заради които някой мисли за започване на връзка.

В резюме, мъжете мислят за невярност, тъй като са като свине, одобрявани за чревоугоднически същества, сведени до най-очевидните си стремежи, макар че проучванията и всеки, който е прекарвал време с свине, може да удостовери, че те са извънредно интелигентни и комплицирани.

Мъжете мислят за невярност, тъй като жадуват за непосредственост, фамилиарност, физическо допиране и сексапил като всеки различен човек. Но те мислят за невярност съответно или извънредно, тъй като неналичието на физическа връзка е единственият проблем, който сме научени да идентифицираме.

Вместо да научим какъв съответен проблем ни тормози, ние сме склонни да екстернализираме проблемите си върху други хора или условия, тъй като не сме научени, че болката или дискомфортът може да идват от вътрешната страна. За множеството хора е мъчно да одобряват, че хората са комплицирани, в това число и мъжете, тъй като това би означавало, че проблемите в живота ни изискват повече време и старания, в сравнение с бихме желали да им отделим.

В една публикация не може да се опише за какво всички мъже вършат едно или друго нещо и въпреки, че се надяваме, че можете да извлечете някои поучения за мъжете от опита на този терапевт, само че дано не забравяме, че никой не разполага с отговорите на всички мъже.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР